Through Our Own Eyes

Schedule

 

6 days of 20 hours accredited CME.

*Small Group assignment will be determined by number of attendees, leaders and preference on times

 

Sunday - Tuesday

 

Sunday

_

_

_

2:00PM

Earliest You can arrive on campus

Key to room available after 3PM

3:00pm -6:00PM

Check in. Pick up key.

Check in and unpack. Say “Hello” to your fellow TOORIANS

6:00PM - 7:30PM

Dinner

Gather in the Dining Hall

7:30PM - 8:30PM

Esalen Welcome

Esalen Orientation to Conference Center

8:30PM - 10:30PM

Welcome and Introduction

TBD (1 hour CME)

Ligia Giese, MD & Anjali Gupta, MD



 

Monday


8:30AM - 9:45AM

Breakfast

10:00AM - 12:00PM

Introduction to Storytelling/Narrative Medicine

Emily Silverman, MD and Nina Wise (2 hour CME)

12:30PM - 1:45PM

Lunch

2:00PM - 4:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

How We Are Telling/Wanting to Tell Our Stories (2 hour CME)

4:00PM - 6:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

How We Are Telling/Wanting To Tell Our Stories (2 hour CME)

 

6:00PM - 7:30PM

Dinner

Bringing wine is optional

7:30PM - 9:30PM

Nerd Night

2 hours CME on various subjects (TBD)

9:30PM - 11:00PM

You are NOT on call

Baths, connection, sleep, reflection

Tuesday


8:30AM - 9:45AM

Breakfast

10:00AM - 12:00PM

Autobiography as a Healing Practice

Emily Silverman, MD and Nina Wise (2 hour CME)

12:30PM - 1:45PM

Lunch

2:00PM - 4:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Opening To Our Experience, Facing Obstacles To Self-expression (2 hour CME)

4:00PM - 6:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Opening To Our Experience, Facing Obstacles To Self-expression (2 hour CME)

 

6:00PM - 7:30PM

Dinner

Bringing wine in optional

7:30PM - 9:30PM

FREE TIME

Beading, making music, playtime

9:00PM - 11:00PM

You are NOT on call

Baths, connections, sleep, reflection

 

Wednesday - Friday

 
 

Wednesday

8:30AM - 9:45AM

Breakfast

10:00AM - 12:00PM

Representing Ourselves: Effective Communication at Work

Charlea Massion, MD & Justina Trott, MD & Nancy Greenstreet, MD (2 hour CME)

12:30PM - 1:45PM

Lunch

2:00PM - 4:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Gender and Communication at Work & Leadership (2 hour CME)

4:00PM - 6:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Gender and Communication at Work & Leadership (2 hour CME)

6:00PM - 7:30PM

Dinner

Bringing wine is Optional

7:30PM - 9:30PM

Esalen Experience Program Night

To be Announced by Esalen

9:30PM - 11:00PM

You are not on CALL

Baths, connection, sleep, reflection 

Thursday


8:30AM - 9:45AM

Breakfast

10:00AM - 12:00PM

Sharing Your Stories

Nina Wise and Emily Silverman, MD (2 hour CME)

12:30PM - 1:45PM

Lunch

2:00PM - 4:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Public & Private Forums For Our Stories (2 hour CME)

4:00PM - 6:00PM

Small Group Seminars (TBD)*

Public & Private Forums For Our Stories (2 hour CME) 

6:00PM - 7:30PM

Dinner

Bringing Wine is Optional

730PM - 9:30 PM

Telling Our Stories

And PARTY!!

9:30PM - 11:00PM

You are NOT on CALL

Baths, connection, sleep, reflection

 

Friday


7:00AM - 9:30AM

Pack up and check out by 9:30AM

9:30AM - 10:30AM

Taking It Home

Anjali Gupta, MD & Legia Giese, MD (1 hour CME)

10:30AM - 11:30AM

Closing Ceremony

12:15PM - 1:45PM

Brunch

Last full Meal at Esalen

 1:45PM-

Reentry

Take it home